Peste o mie de sancţiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor în primele şase luni ale acestui an. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie, polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma activităților au fost aplicate 1.043 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public. De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs şase accidente grave de circulație, soldate cu un mort şi cinci răniţi grav.

IPJ Sălaj face câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă: circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public; traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul; respectaţi culorile semaforului electric; nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. „Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!”, transmit reprezentanţii instituţiei.

Articolul precedentRezultate BAC 2018 Sălaj: Nicio medie de zece
Articolul următorSe fac angajări. Peste 60 de joburi vacante în Sălaj