260 de polițiști vor asigura paza și protecția la 103 secții de votare independente şi 57 secţii de votare comune, împreună cu ISU Sălaj, din cele 312 ce s-au constituit în judeţul Sălaj. Pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Sălaj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

De asemenea, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, zilnic, peste 50 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, zilnic, 25 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 61 de polițiști vor fi în misiuni de protecție la locurile unde acestea vor fi depozitate.

Opt secții de votare, supravegheate de jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj va avea în responsabilitate opt secții de votare independente şi 136 de secţii comune cu I.S.U. Sălaj unde vor fi prezenți 144 jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

 

Articolul precedentSuspectat de tăinuire. Un sălăjean transporta o maşină căutată de autorităţile din Grecia
Articolul următorDelegație din Germania, în vizită în Sălaj