Peste 200 de elevi din Sălaj, Călărași și Câmpina au transformat vacanța de vară într-o perioadă de acumulări și descoperiri de noi abilități. Şi asta graţie unor tabere la care au putut lua parte cu sprijinul acordat de către TenarisSilcotub. Compania creează, astfel, o continuitate în programele de educație pe care le oferă tinerilor din comunitățile unde ocupă o importantă poziție ca actor economic, social și cultural. Bursele anuale pe care elevii le primesc ca sprijin pentru pregătirea unei cariere tehnice au fost completate, în acest an, cu o tabără menită să le dezvolte abilitățile de a comunica, de a lucra în echipă și a-și descoperi adevăratul potențial. Un număr de 107 participanți de la liceele tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” și ”Mihai Viteazul” din Zalău, ”Octavian Goga” din  Jibou și ”Danubius” din Călărași  și-au trăit ”aventura verii” la Straja. Timp de o săptămână, profesori și psihologi specializați au lucrat pentru ca, așa cum rezumă Anna Gui, elevă la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Zalău, ”să ne depășim limitele, să devenim propriii noștri eroi, să învățăm respectul față de noi înșine și față de cei din jur”.

33 de elevi din Sălaj și Călărași, în tabără de leadership pentru mediu

Tot cu sprijinul TenarisSilcotub, 33 de elevi din Sălaj și Călărași au avut șansa de a-și rafina cunoștințele de ecologie într-o tabără de leadership pentru mediu. Liceenii activează, deja, în cluburile ecOoprovocarea pe care compania le susține de aproape un deceniu, din dorința de oferi tinerei generații o educație în care aspectele legate de mediu sunt prioritare. Tabăra, organizată la sfârșitul lunii august la Cheia, a fost locul în care liceenii și-au definit strategia pentru următorul an școlar, în care, pe lângă acțiunile de reciclare și ecologizare constante, vor dezvolta și proiecte legate de eco-turism și grădini multifuncționale.
”Am însoțit grupurile de elevi din Jibou în ambele tabere, atât la eCoprovocarea, cât și în tabăra «Viața» și pot spune că e cea mai bună investiție pe care o putem face pentru ei. I-am văzut mai motivați, cu un set nou de valori și idei, simt că aceștia pot deveni reper pentru toți colegii lor. Iar noi, cadrele didactice, suntem la fel de câștigați în experiențe și abilități. Tot ce îmi doresc acum e ca aceste inițiative să continue”, a pre profesoara Ioana Petruț de la Liceul ”Octavian Goga”.

70 dintre cei mai activi și merituoși liceeni din programul Liderii Mileniului Trei (LMT) au participat, în luna iulie, la tabăra Tenaris – LMT organizată la Avrig. Tinerii din Zalău, Câmpina și Călărași au continuat programele de dezvoltare a abilităților de lideri, acumulând instrumente ce le vor fi de folos atât în școală, cât și în viață.
Odată cu începerea noului an școlar, TenarisSilcotub își continuă prezența activă în comunitate, prin programe de educație dedicate elevilor de toate vârstele, de la ciclul primar la cel universitar. Anual, compania investește peste 1 milion de dolari în programe educaționale ce completează educația formală și în burse de studiu acordate elevilor și studenților.

Articolul precedentÎn Sălaj, angajatorii din mediul privat pun la bătaie peste 480 de joburi
Articolul următorO șoferiță din Bobota s-a răsturnat cu autoturismul. Alcooltestul a indicat o valoare pozitivă