Trei adolescenţi au fost arestaţi preventiv, iar un altul este căutat de oamenii legii, fiind bănuiţi de comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în noaptea de 29 spre 30 iulie, cei doi minori de 15, respectiv 16 ani au sustras un autoturism care se afla parcat, dar neasigurat (cheile se aflau în autoturism),  în faţa unui imobil de pe raza localităţii Lompirt. Aceştia s-au deplasat cu autoturismul până în localitatea Hereclean, unde l-au incendiat.

L-au agresat şi i-au furat maşina

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 august, minorul de 15 ani, împreună cu un adolescent de 18 ani, au deposedat prin violenţă un bărbat, de 45 de ani, de autoturismul personal. Fapta a fost comisă între localităţile Bobota-Zalnoc, iar autorii se aflau pasageri în autoturism. După comiterea faptei, cei doi şi-au continuat deplasarea fiind identificaţi în municipiul Bucureşti.

Au furat cinci maşini într-o singura noapte

Activitatea infracţională a acestora a continuat. Astfel în noaptea de 31 august spre 1 septembrie, cei doi minori, împreună cu unul dintre adolescenţi au mai sustras cinci autoturisme de pe raza localităţilor Sărmăşag, Gîrceiu, Bobota şi Hodod, judeţul Satu Mare. Niciun autoturism nu era asigurat (cheile erau în contact). Trei dintre acestea au fost găsite pe raza localităţii Bobota şi două în comuna Dobrin, toate fiind avariate.

Potrivit sursei citate, trei dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv minorii de 15 şi 16 ani, şi un adolescent de 18 ani, au fost reţinute, sâmbătă, 1 septembrie 2018, şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.

În cursul zilei de duminică, 2 septembrie 2018, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, distrugere prin incendiere şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Pe numele acestora, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a acestora.

Articolul precedentA apărut un nou supliment al revistei ”Caiete Silvane”
Articolul următorAcțiune de donare de sânge în comuna Marca