Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul IPJ Sălaj au desfăşurat miercuri o acţiune în municipiul Zalău, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni. Două sancţiuni au fost aplicate şi o infracţiune a fost constatată, respectiv un tânăr din municipiu a fost prins sub influența drogurilor în timp ce susținea proba practică a examenului pentru permisul auto.

 

„Pentru a nu deveni victimele unor astfel de evenimente vă recomandăm să circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public, să nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele autovehiculelor sau a mijloacelor de transport oprite în staţii, iar atunci când traversaţi trecerile pentru pietoni să vă asiguraţi că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.

Alegeţi să fiţi în siguranţă! Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor!”, transmit polițiștii sălăjeni.

 

În cadrul acţiunii, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, a fost constatată şi o infracţiune. Un tânăr din municipiul Zalău, în timp ce se afla în proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere a fost depistat pozitiv cu aparatul DrugTest.

Tânărul a fost condus la spital, pentru prelevare de mostre biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

 

Potrivit IPJ Sălaj, din punct de vedere statistic, în cursul acestui an, pe raza municipiului Zalău, ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni, s-au înregistrat 11 accidente de circulaţie, în urma cărora trei persoane au fost rănite grav, iar alte opt au fost rănite uşor.

Sursa: Realitatea de Salaj