Conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată sunt infracțiunile comise de un tânăr de 19 ani, din Zalău, în doar câteva zile.

Potrivit informațiilot furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, n 16 iulie, la ora 17:30, un bărbat, din municipiul Zalău, a sesizat Poliţia despre faptul că, în perioada 13-15 iulie 2019, persoane necunoscute i-au sustras din autoturism portofelul în care se afla suma de 250 lei, actele personale și două carduri barcare.

Verificările efectuate de poliţişti au dus miercuri, 17 iulie 2019, la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptelor. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, din municipiul Zalău. „Probatoriul administrat în cauză a stabilit că adolescentul a sustras dintr-un autoturism, în noaptea de 11 spre 12 iulie 2019, un portofel în care se afla suma de 250 lei, actele personale şi două carduri bancare. Autoturismul se afla parcat, dar neasigurat (era deschis). La data menţionată, cel în cauză a utilizat un card în repetate rânduri, prejudiciul cauzat în aceste tranzacţii fiind de aproximativ 800 lei. De asemenea, în noaptea 13 spre 14 iulie a.c., adolescentul a sustras un autoturism de pe strada Sfânta Vineri, care se afla parcat, dar neasigurat (cheile se aflau în maşină), pe care la condus câţiva metri, deşi nu posedă permis de conducere, şi l-a abandonat”, au declarat reprezentanții Poliției Sălaj.

Autoturismul, portofelul şi documentele personale au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţiştii, tânărul a fost reţinut, miercuri 17 iulie, şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

Articolul precedentPMP Sălaj s-a mutat în casă nouă. Vecini: DIICOT şi ALDE
Articolul următorHoț de la doar 13 ani