Tânărul de 22 de ani, reținut în cursul zilei de luni, 27 mai, de polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ileanda, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la viol şi tâlhărie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Magistrații Judecătoriei Jibou au admis, în cursul zilei de ieri, 28 mai, propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului inculpatul V M D, ……, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de viol faptă prevăzută şi tâlhărie calificată (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.05.2019 până în data de 26.06.2019 inclusiv”, se precizează în minuta ședinței de ieri.

Reamintim că duminică, 26 mai 2019, în jurul orei 13.00, un tânăr de 22 de ani, din comuna Letca, a pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 66 de ani, unde, prin constrângeri fizice a încercat să întreţină cu aceasta relaţii sexuale. Fapta nu s-a consumat, întrucât femeia a reuşit să se apere, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

De asemenea, prin violenţă, tânărul i-a rupt victimei buzunarul de la geacă şi i-a sustras suma de 287 lei.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus luni, 27 mai 2019, la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tânărul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar marți, 28 mai 2019, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la viol şi tâlhărie.

Poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu în cauză.”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai precizat sursa citată.

Articolul precedentBacalaureat 2019: Vineri – ultima zi pentru înscrieri
Articolul următorMii de autoturisme, sute de construcții și zeci de imobile – avariate de grindina care s-a abătut asupra Zalăului