A V-a ediție din 2022 a Târgului Produs de Cluj coincide cu sărbătoarea internațională a muncii. Organizat de Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Value Centre Zalău, Centrul de Cultură și Artă Zalău și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, evenimentul se va desfășura între 29 aprilie și 1 mai, în parcarea mall-ului zălăuan, cu un program cuprins între orele 10:00 și 23:00.

La Târgul Produs de Cluj de la Zalău, înscris în cadrul evenimentului ,,1 Mai vine cu distracție”, vor fi prezenți aproximativ 50 de întreprinzători care vor expune preparate alimentare din lapte și carne, miere de albine, conserve din fructe și legume, de la murături la gemuri și siropuri naturale, prăjituri și ciocolată de casă, turtă dulce și alte dulciuri care ne duc cu gustul în trecut.

Artizanii vor fi prezenți cu costume populare din zona Transilvaniei,  podoabe necesare acestora și bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie și vase utilitare sculptate în lemn, lavandă și flori, dar și produse cosmetice bio.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În curând Târgul Produs de Cluj, un proiect demarat de noi, va împlini 11 ani de existență. În tot acest timp, practic, am sprijinit economia locală susținând financiar Asociația Produs de Cluj, organizația care are drept menire implementarea acestui plan prin care ne-am propus să ajutăm la formarea și dezvoltarea micilor întreprinzători clujeni. În portofoliul nostru sunt înregistrate un număr semnificativ de reușite, dar și de mici afaceri care încă au nevoie de ajutorul nostru. Suntem mândri de fiecare afacere care începe să trăiască de sine-stătătoare și gata să fim de ajutor celor abia înființate. Și asta deoarece, în cei 11 ani, am văzut cât de mult contează sprijinul administrației județene pentru dezvoltarea micilor întreprinzători.”

Sursa: Realitatea de Cluj