Un ciclon a lovit România și a generat intensificarea vântului dar și ploi abundente în diferite zone ale țării. În weekendul următor ploile vor înceta însă temperaturile scad semnificativ, după cum a anunțat meteorologul ANM la Realitatea PLUS.

„Acel ciclon, pe măsură ce s-a apropiat de țara noastră a determinat intensificarea vântului. Am avut chiar rafale de peste 90km/h, ceea ce a generat chiar și un cod portocaliu nowcasting. La altitudini mari am avut și peste 100-110 km/h. Vântul a început să se diminueze dar se intensifică în partea de sud cu rafale de peste 55-60 km/h.

Vremea va fi predominant închisă astăzi și mâine, cu precipitații în marea parte din țară. Urmează că deocamdată la munte să fie mai puține lapovițe și ninsori, mai multe mâine și poimâine. În weekend precipitațiile aproape încetează dar vorm vorbi de ceață.

Astăzi avem încă valori peste normalul perioadei, în special în zona Dobrogei 16-17 grade. Odată cu apropierea weekendului temperaturile scad, vorbim de temperaturi normale pentru perioada, ușor negative pe perioada nopții”, a declarat meteorologul ANM Mihai Timu.

Articolul precedentA fost prins cel mai mare „peștișor” auriu din lume
Articolul următorVIDEO Percheziții în mai multe județe ale țării! Acuzații de șantaj, lipsire de libertate, violență, distrugere și constituirea unui grup infracțional organizat! 40 de persoane duse la audieri