Patru zile de proiecții în Zalău și Jibou, aproape 900 de tineri spectatori și o selecție de filme care a primit aprecierea tuturor – așa s-ar rezuma cea de-a 2-a ediție a TenarisCineJunior.

Mini-festivalul, organizat de una dintre mulnaționalele ce își desfășoară activitarea și în Sălaj, s-a desfășurat în perioada 30 martie – 15 aprilie. Acțiunea le-a oferit din nou tinerilor cinefili posibilitatea de a viziona filme cu mesaje educative.

Pentru ediția din acest an, organizatorii au ales două filme inedite, cu povești foarte diferite, proiectate în premieră în Sălaj.

„Străjerii”, primul film românesc pentru copii și tineri produs după 1990, i-a transpus pe spectatori în suspansul unei dispariții misterioase dintr-o tabără de vară. Aventurile prin pădure prin care trec protagoniștii s-au transformat în lecții de viață pe care publicul nu le va uita curând.

Tot din programul celei de-a 2-a ediții a festivalului, „Candoarea fratelui meu” a stârnit foarte multă emoție prin povestea celor doi frați, dispuși să-și asume toate riscurile pentru a rămâne împreună. Filmul german a oferit un test despre ce înseamnă iubire și familie, dar și o perspectivă educativă asupra modului în care tinerii trebuie să abordeze persoanele cu dizabilități.

Proiecțiile au avut loc în amfiteatrul TenarisUniversity de la sediul companiei și, pentru prima dată, în Casa de Cultură Orășenească din Jibou.

„TenarisCineJunior a apărut ca o inițiativă care să răspundă nevoii de activități de recreere pentru copii și tineri identificate în comunitățile noastre. Ediția a-2-a a venit cu noutăți, printre ele proiecții speciale pentru elevii Liceului Tehnologic Octavian Goga din Jibou și participarea a 45 de copii din centrul de plasament din Cehu Silvaniei. Ne bucurăm că am completat agenda comunității din această primăvară cu 7 proiecții, bine primite de toți cei care au răspuns invitației noastre”, au declarat organizatorii.

Articolul precedentOlimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică aduce în Zalău sute de elevi și profesori din țară
Articolul următorRămân după gratii. Instanța le-a prelungit arestul preventiv