Doi tineri din comuna Bobota s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi de poliţiştii zălăuani pentru furt calificat,efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul illegal la un sistem informatic, fapte comise în perioada octombrie-noiembrie 2018, în municipiul Zalău. Unul dintre aceştia a fost reţinut.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, în cursul zilei de joi, 15 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi tineri de 21 şi 27 de ani, ambii din comuna Bobota, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni.

Intrau noaptea în casele victimelor

Din cercetări s-a stabilit că aceştia au pătruns în noaptea de 16 spre 17 octombrie 2018, în locuinţa unui bărbat de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv două motofierăstraie, un telefon mobil şi două portofele în care se aflau  documentele de identitate, carduri bancare, inclusiv codul pin, şi suma totală de 1.150 lei. După comiterea faptei au mai sustras de pe un card suma de 1.400 lei.

De asemenea, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2018, tânărul de 21 de ani a mai pătruns în locuinţa unei femei de unde a sustras două laptop-uri și o geantă în care se aflau actele de identitate, suma de 1.700 lei și un card bancar. După comiterea faptei, acesta s-a deplasat la un ATM, de pe raza municipiului, de unde retras suma de 4.000 de lei.

Prejudiciul, recuperat în proporție de circa 40 la sută

Prejudiciul a fost recuperat până în prezent în proporţie de aproximativ 40 la sută şi urmeză a fi restituit părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, în data de 15 noiembrie 2018, tânărul de 21 de ani a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul illegal la un sistem informatic.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Articolul precedentPremieră medicală la Oradea: Pacienta – o sălăjeancă
Articolul următorLucrările de reabilitare la ”Clădirea Albastră”, în plină desfăşurare. Termenul de finalizare: martie 2020