Sălajul se află printre primele județe în topul bugetarilor din administraţia locală, raportat la mia de locuitori, la polul opus fiind Bihorul.

Datele apar într-un material publicat astăzi de HotNews.ro, pe baza informațiilor furnizate de Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivut sursei citate, la sfârşitul lunii aprilie 2019, la nivelul administraţiei publice locale erau înregistrate 271.315 posturi ocupate, în cadrul instituţiilor publice finanţate integral din bugetele locale.

„Bineînţeles, cei mai mulţi angajaţi sunt în administraţia publică centrală, în jur de 800.000, din care aproape 600.000 în instituţiile finanţate integral din bugetul de stat. Pe total, aparat de stat, avem circa 63 de bugetari la mia de locuitori, dacă luăm datele publice cele mai recente”, arată HotNews.ro, detaliind situaţia pe fiecare judeţ.

Astfel, pe locul 1 în Top 5 judeţe cu cei mai mulţi angajați la stat s-a situat judeţul Vaslui (19,2 bugetari la mia de locuitori), urmat de Tulcea și Sălaj (cu câte 19 angajați la stat la mia de locuitori), Gorj (cu 18,6) și Caraş-Severin (18,4).

Top 5 cu cei mai puţini angajați la stat este format, pe locul 1, din judeţele Bihor, cu 10,9 bugetari la mia de locuitori, Braşov, Bucureşti, câte 11, Ilfov (11,1) şi Brăila, la egalitate cu Dolj, 11,3.