Polițiștii Biroului Silvic au dispus, joi, reținerea în vederea confiscării a unui ansamblu de vehicule și a materialului lemnos transportat ilegal. 

Polițiștii de la silvic împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Crasna au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, care trasnsporta cherestea.

Potrivit IPJ Sălaj, șoferul, un bărbat de 35 de ani din Huedin, a prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos emis în ziua de 29 septembrie, pentru cantitatea de 24,75 metri cubi de cherestea.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că avizul de însoțire prezentat de șofer fusese folosit pentru un alt transport, în aceeași zi, rezultând că s-a efectuat un transport multiplu, cel de-al doilea fiind fără documente legale de trasnport.

Polițiștii împreună cu organele silvice au inventariat materialul lemnos care era încărcat în semiremorcă și a rezultat 36,46 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 31 de mii de lei.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de Transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport, faptă prevăzută în Legea nr. 46/2008 şi au dispus reţinerea în vederea confiscării a ansamblului de vehicule sus-menţionat şi a întregii cantități de cherestea transportate.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentBolnavii de cancer din România ar putea primi certificat de handicap direct la diagnosticare- Anunțul lui Marius Budăi
Articolul următorFirmă din Sălaj cu dosar penal, pentru poluarea aerului