Consiliul Județean Sălaj a predat, astăzi, amplasamentul pentru investiția ce vizează reabilitarea tronsonului de 634 de metri din DJ 109, situat între limita cu județul Cluj și localitatea Dragu.

 
„Contractul de lucrări pentru reabilitarea acestei porțiuni de drum județean a fost semnat la începutul săptămânii, iar astăzi a avut loc predarea amplasamentului către constructor. Ne-am fi dorit să realizăm investiția mai devreme, însă ne-am lovit de legislația stufoasă, care a făcut ca procedura de achiziție să fie una de durată. Mă bucur, însă, că am ajuns în această etapă și că, în curând, cei care tranzitează zona vor avea parte de cele mai bune condiții de trafic. În plus, odată cu finalizarea asfaltării tronsonului, asigurăm locuitorilor din zona Dragu, și nu numai, o legătură mai rapidă și sigură cu județul Cluj. Lucrările de reabilitare vor începe în primăvara anului viitor, dar avem promisiunea antreprenorului că pe durata iernii va asigura întreținerea drumului și îl va aduce la o stare de viabilitate care să permită desfășurarea traficului fără incidente”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.
 
Asigurată din fonduri de la bugetul județului, investiția are o valoare totală de 1,5 milioane de lei și vizează asfaltarea porțiunii de drum pietruit, lucrări de terasamente, amenajarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor pluviale, înlocuirea unui podeț și lucrări de siguranță rutieră. Durata de execuție a lucrărilor este de trei luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor.
Imagine

Sursa: Realitatea de Salaj