Peste 40 de cadre didactice din învățământul primar au avut parte de o experiență inedită. Un Cerc Pedagogic cu activități și jocuri de team-building, în aer liber, în apropierea Castrului Roman ”Porolissum”. Ideea, de a desfășura în alt mod o ”clasică activitate” cuprinsă în ”calendarul activităților de dascăl”, aparține învățătoarelor Corina Crăciunaș și Mirela Cimpoieș de la Școala „Mihai Eminescu” Zalău. Activitatea, care a adunat cadre didactice de la mai multe unități de învățământ din urbe și din județ, a avut loc miercuri – 8 mai, iar scopul ei a fost de a exersa abilitățile de comunicare și cooperare în vederea dezvoltării tehnicilor și strategiilor eficiente pentru formarea spiritului de echipă la clasele primare. Atmosfera a fost una plăcută, încă de la început, iar participanții au fost întâmpinați în ținuta femeilor romane, cu pâine și sare.

Cele două dăscălițe, Corina Crăciunaș și Mirela Cimpoieș de la Școala „Mihai Eminescu”, care au inițiat un ”Cercul Pedagogic altfel”, au transmis, în cadrul activității, mesaje și îndemnuri, utile nu doar cadrelor didactice, ci și elevilor, părinților sau altor persoane, valabile în societatea actuală. ”Muncește serios! Unul din lucrurile pe care le poți controla zilnic, este efortul depus. Când muncești mai mult, scoți ce e mai bun din tine și din echipa ta. Mai degrabă bine făcut decât bine spus! Acțiunile sunt mai grăitoare decât vorbele. Fii un exemplu prin ceea ce faci dacă vrei ca oamenii să asculte apoi ceea ce vrei să spui. Fii modest și insațiabil! Cheia succesului este să fii toată viața un învățăcel care muncește din greu pentru a progresa. Urmărește excelența! În fiecare zi este important să fii mai bun decât ai fost ieri și nu neapărat mai bun decât alții. Transmite o energie pozitivă! Ca membru al echipei îți poți controla nu doar efortul ci și atitudinea. Poți fi un microb sau o doză mare de vitamina C pentru echipa ta. Nu te plânge! Nu poți controla evenimentele care se întâmplă, dar poți controla modul în care reacționezi la ele. Fă-o pentru echipă nu pentru aplauze! Echipei tale nu-i pasă dacă tu ești un super-star, ci dacă ești un super-coechipier. Arată că ești devotat! Dacă vrei să fii un coechipier grozav, nu poți să vorbești doar despre cât de devotat ești. Trebuie să-ți demonstrezi devotamentul prin ceea ce faci. Nu te da bătut niciodată! Nu te schimba după cum bate vântul. Fii mai degrabă ca un copac cu rădăcini puternice, care nu se clintește, indiferent de ce se întâmplă în jurul lui. Asumă-ți responsabilitatea! Pentru ca echipa să-și asume responsabilitatea, trebuie mai întâi să ți-o asumi tu. Tratează-i pe toți cu respect! Într-o echipă, este important să respecți fiecare persoană pentru cine este, nu pentru ce face. Comunică! Comunicarea clădește încrederea. Creează legături! Poți fi cea mai deșteaptă persoană, dar dacă nu creezi legături, vei eșua ca membru al echipei. Fii mărinimos! Nu trebuie să fii minunat ca să ajuți, dar trebuie să ajuți ca să fii minunat. Arată că-ți pasă! Dacă le arăți coechipierilor că-ți pasă și lor le va păsa de tine”.

Frumusețea acestei activități s-a datorat faptului că toate aceste îndemnuri au fost puse în practică de către cadrele didactice participante, prin intermediul jocului, motiv pentru care: buna dispoziție, dinamismul, originalitatea și creativitatea au fost aspectele specifice ale acestei întâlniri.

Articolul precedentPentru a scăpa țara de hoție și corupție, președintele PNȚCD Sălaj îndeamnă electoratul să voteze ”DA” la referendum
Articolul următorSuspecți de furt, identificați de polițiști