Componența Consiliului Județean Sălaj se modifică, din nou, după ce unul dintre aleși a renunțat la mandat. Schimbarea se produce în rândul consilierilor liberali.

Radu Căpîlnașiu, fostul primar al municipiului Zalău, și-a anunțat demisia din Consiliul Județean luna trecută. ”De fiecare dată am discutat pe anumite teme şi probleme. Unul dintre obiectivele noastre a fost să propunem realizarea unui parc industrial în Sălaj, în Zalău. Acest lucru nu a fost luat în considerare. S-au găsit tot felul de argumente, că… nu există forţă de muncă. Am explicat atunci, că nu există forţă de muncă nici în Oradea, nici în Cluj şi că totuşi se fac parcuri industriale şi că aceste oraşe se dezvoltă şi atrag forţă de muncă. Această investiţie se putea realiza cu sprijinul CJ şi a Primăriei. (…). Este deranjant… Eu am fost obişnuit, fiind în funcţie, să ţin cont şi de părerile altora. Şi acolo le consideram bune să le pun în aplicare. Aici, după trei ani, vezi că orice spui şi orice argument ai nu se ţine cont de absolut nimic din ceea ce propui. Acest lucru mă nemulţumeşte. De exemplu, la ultima şedinţă de CJ s-a votat alocarea unor sume de bani pentru tineret şi sport şi s-au dat pe tot felul de activităţi ecumenice. Şi asta pentru simplu fapt că s-a scris într-un proiect cuvântul tineret. Sunt lucruri pe care majoritatea actuală din CJ Sălaj le votează la greu. Nu cred că este chiar aşa de confortabil să răspunzi la comandă politică, îţi asumi totuşi lucruri care ar putea să te coste pe viitor. Acesta este unul din motivele pe care le-am luat în considerare de a renunţa şi la această funcţie”, declara, în 12 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, fostul primar al municipiului.

Locul acestuia va fi luat de următorul supleant de pe lista PNL, Ciortea Flaviu Corneliu. Mandatul acestuia urmează să fie validat, vineri, 30 august, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean, prin votul aleșilor județeni.