Echipa de specialiști, coordonată de acad.prof.univ.dr. Horațiu Suciu, din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, a efectuat, vineri seara, al doilea transplant de cord din 2019.

Primitorul cordului transplantat este un tânăr de 24 de ani din Sălaj, aflat într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă, scrie realitateademureș.net.

Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, fiind un cord foarte bun, de la un pacient în vârstă de 39 de ani. Primitorul cordului se afla “într-o stare terminală practic, fiind internat de aproximativ de o săptămână, cu o afecţiune cardiacă ce a debutat brusc şi foarte grav, pentru că a dezvoltat fenomenul de insuficienţă cardiacă”, a explicat profesorul Horațiu Suciu, citat de realitateademures.net.

Potrivit sursei citate, pacientul a avut trei internări într-un interval scurt de timp, în care a suferit o decompensare cardiacă, nereductibilă şi neresponsivă la tratamentul conservator, fapt care impunea o intervenţie de acest tip sau suport circulator mecanic.

 

Articolul precedentRămân după gratii. Instanța le-a prelungit arestul preventiv
Articolul următorS-a aprobat bugetul Zalăului. Bani mai mulți pentru dezvoltare