Un bărbat din Sălaj și un altul din Maramureș s-au ales, în weekend, cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiștii sălăjeni. Unul a urcat la volan deși consumase băuturi alcoolice, iar celălalt nu avea permis de conducere corespunzător pentru vehiculul la al cărui volan se afla.

 

Poliţiştii rutieri au fost la datorie la sfârşitul săptămânii trecute şi au continuat activităţile prevenirea accidentelor de circulaţie, dar şi pentru fluidizarea traficului rutier. Două dosare penale au fost întocmite pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

Astfel, vineri dimineața, poliţiştii din Cehu Silvaniei au depistat un bărbat de 39 de ani din judeţul Maramureş, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (autoturism şi remorcă) prin localitatea Cehu.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere corespunzător categoriei din care fac parte cele două vehicule.

 

Un alt bărbat, tot de 39 de ani, din municipiul Zalău, a fost identificat în trafic, în noaptea vineri spre sâmbătă. Acesta conducea autoturismul pe strada Gheorghe Lazăr din Zalău.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunile de conducere sub pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, dar şi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedent37 de noi infectări cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația din fiecare județ
Articolul următorMinisterul Tineretului şi Sportului: Meciuri cu stadioane pline de la 1 iulie