Un tânăr, din comuna Ileanda,  pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autoritățile din Belgia, pentru furt calificat, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, din cadrul Poliției Române.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în data de 31 octombrie 2018, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, au desfăşurat o acțiune, în urma căreia au identificat și reținut un tânăr, de 23 de ani, din comuna Ileanda, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. „În fapt, în perioada 30 iulie-06 august 2018, acesta a comis mai multe furturi din locuinţe şi din auto, pe teritoriul statului belgian. Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române”, a precizat sursa citată.

Persoana în cauză a fost reținută pentru de 24 ore, aceasta urmând a fi prezentată instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare.

Articolul precedentCâine căzut în fântână, salvat de pompieri
Articolul următorPrefectura inventariazã bunurile ce pot fi rechiziționate în caz de rãzboi