Reprezentanții administrației comunei sălăjene Marca au reușit să obțină introducerea curselor necesare care să asigure transportul elevilor care navetează din comuna Marca către liceele aflate în orașul Șimleu Silvaniei.

Demersul autorităților locale a fost unul necesar întrucât operatorul privat care activează în zonă a anunțat, la începutul acestei luni, că nu va mai asigura cursele feroviare din comuna Sărmășag către localitățile din Bihor. „Ca urmare a demersurilor repetate făcute în vederea continuării asigurării serviciilor de transport feroviar pentru călători pe ruta Suplacu de Barcău – Sărmășag și retur (rută care o include pe cea frecventată de elevii navetiști din Comuna Marca, anume Porț – Șimleu Silvaniei), vă informăm ca am reușit în final să obținem introducerea curselor necesare care să asigure transportul elevilor care navetează din comuna Marca către liceele aflate în orașul Șimleu Silvaniei”, a anunțat primarul comunei Marca, Ioan Șumălan.

Potrivit comunicatului de presă al CFR Călatori, începând de luni, 14 ianuarie 2019, pe secţia Săcuieni Bihor – Sărmășag vor circula 4 trenuri pentru asigurarea serviciului public de transport feroviar de pasageri.

Măsura vine ca urmare a încetării activității de circulație a trenurilor de călători pe această secție de către operatorul privat care activează în zonă.

Cele 4 trenuri care vor asigura transportul publicul călător din zonă, format în majoritate din elevi navetiști, vor circula în regim Regio, permanent, astfel:

R 4062 Jibou (plecare 03:05) – Marghita (sosire 06:10)
R 4061 Marghita (plecare 06:20) – Măgura Şimleului (sosire 07:35/plecare 07:38) – Jibou (sosire 09:43)
R 4064 Jibou (plecare 12:33) – Măgura Şimleului (sosire 14:30/plecare 14:33) – Săcuieni Bihor (sosire 16:22)

R 4063 Săcuieni Bihor (plecare 17:36) – Jibou (sosire 21:27)

CFR Călători mai anunță că acordă reduceri importante la cumpărarea de abonamente, iar pentru călătoria dus-întors reducerea este de 10 la sută. De asemenea, la aceste trenuri sunt valabile toate facilitățile pentru elevi, studenți, pensionari și restul categoriilor stabilite prin acte normative, precum și alte oferte comerciale ale companiei.

Un bilet la tarif întreg, la clasa a 2-a, costă 6,80 lei pe ruta Marghita – Șimleu Silvaniei, este 15,40 lei pe ruta Jibou – Marghita și 18,30 lei pe ruta Jibou – Săcuieni Bihor.

Un abonament pentru elevi pe ruta Marghita – Măgura Şimleului costă 71,40 lei, pe ruta Porţi – Măgura Şimleului 40,95 lei şi pe ruta Nuşfalău – Măgura Şimleului 35,70 lei.

Articolul precedentContainere de gunoi, în flăcări. Pompierii, din nou în acțiune
Articolul următorNoi cazuri de rujeolă au fost confirmate în Sălaj