Singurul sălăjean în viaţă, care s-a născut odată cu România, Grigore Şolomonean, din Chendrea, a fost vizitat, la finele săptămânii, de prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian.

Invitat sâmbătă la aniversarea acestuia, reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoţit  de directorul de Cancelarie, Dan Chiş, şeful de serviciu Mircea Ciocian şi primarul comunei Bălan, Maghiar Isaia.

Prefectul i-a oferit lui Grigore Şolomonean, ce a împlinit 100 de ani la finalul lunii august, un tort şi o distincţie din partea instituţiei, alături de urările de sănătate şi o viaţă cât mai liniştită, alături de numeroasa sa familie.

Grigore Șolomonean a luptat pe frontul Celui De-al Doilea Război Mondial, iar când s-a întors pe meleagurile natale a ridicat, ca meșter zidar, peste 100 de case în satul natal și localitățile din jur.

„Centenarul” a fost mai fost vizitat, în luna iunie, de prefectul județului Sălaj, Florin Florian și reprezentanți ai primăriei Bălan și ai structurilor MAI din județ, el primind, din partea ministrului de interne, Carmen Dan, un drapel național, o insignă și o scrisoare, alături de un tort tricolor, un buchet de flori și un baston.

Grigore Șolomonean le-a împărtășit atunci vizitatorilor traumatizanta călătorie de întoarcere de pe front, dar și momente plăcute petrecute alături de familia numeroasă, ce se compune acum din patru copii, 10 nepoți și 10 strănepoți.

Articolul precedentÎn 2020, Zalăul va avea un nou Plan Urbanistic Zonal
Articolul următorMulţi ştiu, puţini cunosc. Eşarfa tricoloră, semnul distinctiv al primarului, se poartă peste costum