Cea mai importantă investiție din ultimele 12 luni din fabrica de țevi din Zalău, cea de retehnologizare a liniei de finisare a țevilor destinate industriei de petrol și gaze, în valoare de 8 milioane de dolari, a fost finalizată.

Aceasta a fost inaugurată joi, 28 martie, la Zalău, în prezenţa reprezentanților companiei TenarisSilcotub, multinaționala care a realizat investiția, a autorităţilor locale și județene, precum şi a clienţilor.

Modernizarea liniei de finisare s-a făcut cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, care aduc îmbunătățiri relevante în ceea ce privește siguranța în muncă și protectia mediului, calitatea produselor și eficiența procesului.

Odată cu punerea ei în funcțiune, fabrica din Zalău câștigă o nouă linie pe care este instalată tehnologia de identificare unică a țevilor. Multinaționala oferă clienților săi un serviciu unicat, prin care asigură trasabilitatea integrală a produsului, de la oțelul din care este fabricată țeava și până la utilizarea acesteia la sondă. “Peisajul industrial se schimbă radical cu fiecare nouă tehnologie implementată în fabricile noastre, atât prin asigurarea unor condiții optime de ergonomie și siguranță pentru angajați, cât și prin reducerea impactului activităților asupra mediului înconjurător.  De asemenea, clienții au garanția calității produselor și au toate informatiile despre produs disponibile în format digital, simplu de utilizat și la îndemâna tuturor, ceea ce le crește eficiența operațiilor la sondă,” a declarat Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

Investiție vezi video

Articolul precedentSute de infracţiuni silvice de la începutul acestui an. Ce măsuri au luat polițiștii sălăjeni
Articolul următorLa Zalău: infracţionalitatea în creştere. Din ce în ce mai multe furturi