Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat   astăzi un tânăr care circula cu viteza de peste 190 km/h, cea mai mare viteză înregistrată cu aparatul TruCam, în localitate. 

„În data de 5 martie 2020,  ora 16:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășurau o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, pe Drumul Național 1F,  prin localitatea Sălăjeni. În cadrul acțiunii a fost depistat un tânăr, de 32 de ani, din județul Sălaj, care circula cu autoturismul prin localitatea menționată, cu viteza de 191 de km/h”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, tânărului i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.  

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

„Nu uitati! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare , iar consecințele mai grave.  Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!”, atenționează oamenii legii.