Procedura de recepție a obiectivului de investiții „Extindere rețea de iluminat public în municipiul Zalău” a fost demarată miercuri, anunță Primăria Zalău.

 
 
Prin această investiție s-a urmărit extinderea rețelei de cablu subteran și stâlpi metalici stradali și montarea pe aceștia a aparatelor de iluminat cu sursă LED și a elementelor conexe.
De asemenea, pe 13 străzi din Zalău au fost montați un număr de 60 stâlpi și 69 de corpuri de iluminat și a fost extinsă rețeaua de iluminat public cu o lungime totală de 2,032 km.
„Prin această investiție s-a ameliorat securitatea, siguranţa şi confortul cetăţenilor pe timp de noapte, prin aducerea iluminatului stradal la valorile cantitative şi calitative din prescripţiile SR-EN 13201/2015.
Prin acest proiect de investiții se limitează poluarea luminoasă realizând un iluminat de calitate, în sensul dirijării luminii doar spre locul în care este necesară şi doar acolo unde este dorită și se acordă atenție asupra durabilităţii produsului privit ca un serviciu şi nu doar ca un obiect, prin utilizarea de aparate de iluminat care permit optimizarea cheltuielilor de întreţinere”, transmite municipalitatea zălăuană.
Lucrările au fost executate în cadrul Contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public în Municipiul Zalau încheiat între Primăria Municipiului Zalau și Citadin Zalău.
Valoarea finală a lucrărilor executate este de 668.223,25 lei fără TVA, respectiv 794.767,65 lei cu TVA.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentCluj: Femeie lovită mortal de o maşină condusă de un şofer din Sălaj! A traversat strada pe culoarea roşie a semaforului
Articolul următorAccident grav în Cluj-Napoca! Doi şoferi din Bihor şi Sălaj s-au ciocnit (FOTO)