Poliţiştii rutieri au organizat în primele cinci luni ale acestui an, respectiv 1 ianuarie-31 mai 2019, zece acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Oamenii legii au acţionat în principalele intersecţii din municipiul Zalău, iar pentru neregulile constatate au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.020 lei.

În perioada de referinţă nu s-au înregistrat evenimente rutiere.

„Nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă în clasa a doua de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile”, atenționează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

De asemenea, nerespectarea regulilor privind trecerea pe culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale amenda este cuprinsă în clasa a treia de sancţiuni (6-8 puncte amendă) şi permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă din cauza nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului s-a produs un accident de circulaţie, poliţiştii întocmesc dosar penal. Permisul de conducere se reţine până la soluţionarea cauzei.

Articolul precedentAparatură de peste 113.000 de lei pentru investigații mai complexe, la Spitalul Județean de Urgență Zalău
Articolul următorProiectul ”Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj”: două licee din Sălaj, pe podium