Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit, sâmbătă, 25 mai, pe DN 1F, pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Zalău. Alcooltestul a indicat o valoare pozitivă.

Bărbatul avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău, un zălăuan de 49 de ani a fost depistat de poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală, reamintesc reprezentanții Poliției Sălaj.

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. „Pentru neatenţia la volan, poţi plăti cu viaţa ta sau a altora”, atenționează oamenii legii.

Articolul precedentA pierdut controlul mașinii: Șoferul consumase alcool
Articolul următorConducea un autoturism radiat din circulație