Aproape 100 de noi cazuri de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în 11 judeţe. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în perioada 13-17 ianuarie, au fost raportate încă 92 de cazuri nou confirmate.

Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 17 ianuarie este 19.088, din care 64 de decese.

Cele mai multe au fost raportate în Suceava – 21 de cazuri, în Sălaj şi Timiş – câte 15, în Satu Mare – 13, în Neamţ – nouă, în Caraş-Severin – şapte, în Iaşi – cinci, în Arad, Braşov şi Maramureş – câte două cazuri, iar în Dâmboviţa – un caz.

”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raportul întocmit de CNSCBT.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Articolul precedentAtenție la carnea din Ungaria! Riscuri majore pentru consumatori
Articolul următorRegistru național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale