În perioada 16-22 iunie, la nivel european este planificată acțiunea „Alchool&Drugs”, destinată combaterii conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive. În acest context au acționat și polițiștii sălăjeni, care au constatat 22 de infracțiuni la regimul rutier, în ultimele 4 zile.

 

Din totalul infracțiunilor constatate, 9 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, una pentru refuzul de a supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar restul pentru alte infracțiuni, respectiv conducere fără permis, a unui autovehicul neîmnatriculat sau având numere false de înmatriculare.

Cele mai mai mari valori ale alcoolemiei indicate de aparatul alcooltest, în această perioadă, au fost: 1,23, 1,22 și 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au aplicat numeroase sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor rutiere.

Astfel, vineri seara, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, din cadrul Poliției Municipiului Zalău, au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 46 de ani, din localitate, care emana halenă alcoolică.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o concentrație alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de vineri spre sîmbătă, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au oprit în trafic, pe Drumul Comunal 103C, prin localitatea Pericei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

De asemenea, sâmbătă noaptea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Sălaj au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 31 de ani din Zalău, care conducea un autoturism pe Drumul Județean 108G, prin localitatea Cizer.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub supravegherea unităților de parchet competente.

 

În cursul nopții de 19/20 iunie, polițiștii au fost constatat alte două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, respectiv:

La ora 22:30, pe Drumul Județean 108 E, în localitatea Someș Guruslău, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Jibou, au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Năpradea, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 19 iunie, ora 01:50, polițiștii Biroului Rutier Zalău, au oprit în trafic, pe strada George Coșbuc, din municipiul Zalău, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Zalău.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în aceste cazuri s-au întocmit dosare penale și se continuă ceretările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută  şi  pedepsită   de art. 336 alin. 1 din Codul penal.

 

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentDoar 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE, invitat IULIAN CRISTACHE