81 de mandate (mandate de arestare preventivă, de executare a pedepsei cu închisoarea și mandate europene de arestare au fost puse în executare, în anul 2018, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri. De asemenea, în perioada menționată au fost puse în aplicare și 11 sentințe penale. Și în luna ianuarie 2019, polițiștii de la structura de profil au pus în aplicare 12 mandate.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Judetean Sălaj, majoritatea faptelor pentru care au fost încarcerate persoanele fac obiectul infracțiunilor contra patrimoniului și la regimul circulației rutiere.

Închis pentru infracțiuni rutiere 

Este cazul unui tânăr din Şimleu Silvaniei. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Şimleu Silvaniei, au pus în aplicare, în data de 23 ianuarie 2019un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Şimleu Silvaniei, pe numele unui tânăr de 25 de ani, din Şimleu Silvaniei.

Cel în cauză are de ispăşit o pedeapsă de 8 luni închisoare, pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă comisă în anul 2017. Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, după care a fost transferat la penitenciar în vederea executării pedepsei.

Închisoare pentru tăinuire

Un alt mandat a fost pus în aplicare în data de 23 noiembrie 2018.  Pe numele unui tânăr de 25 de ani, din comuna Crasna, era emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta are de ispăşit o pedeapsă de un an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tăinuire. Fapta a fost comisă în luna octombrie 2016. Tânărul a fost transferat la penitenciar în vederea executării pedepsei.

Arestat pentru furt calificat

În data de 31 octombrie 2018, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, au desfăşurat o acțiune, în urma căreia au identificat și reținut un tânăr, de 23 de ani, din comuna Ileanda, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada 30 iulie-06 august 2018, acesta a comis mai multe furturi din locuinţe şi din auto, pe teritoriul statului belgian.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române.

Persoana în cauză a fost reținută pentru de 24 ore, iar la data de 1 noiembrie 2018 a fost prezentată instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare.

Articolul precedentLansare de carte: „Repere privind educaţia reformată din Zalău. Perioada interbelică (1919-1939)” – Balogh Lucian-Claudiu
Articolul următorZeci de mașini neînmatriculate sau neînregistrate, depistate în trafic