În anul 2018, polițiștii din cadrul Serviciului Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au eliberat peste 20.000 de certificate de cazier, cetățenilor care le-au solicitat.

Serviciul Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj este serviciul care organizează activitatea de verificare a cererilor şi de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice şi juridice, în sistem automat, după caz, sub coordonarea Direcţiei Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă.

Astfel, în perioada de menționată, polițiștii de la structura de profil au eliberat 20.666 de certificate de cazier persoanelor care au solicitat, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Poliției Sălaj.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.

Pentru situațiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor în termen de 10 zile de la data solicitării.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.

Două ghişee de eliberare a certificatului de cazier

În judeţul Sălaj sunt două ghişee de eliberare a certificatului de cazier (un ghişeu la Poliţia Municipiului Zalău şi unul la Poliţia Oraş Şimleu Silvaniei).

Programul ghişeelor de lucru cu publicul, dar şi informaţii suplimentare legate de eliberarea certificatelor de cazier, se găsesc afişate pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, la secţiunea Utile-Acte necesare pentru eliberarea certificatului de cazier.

 

Articolul precedentZalău: Cursă specială pentru elevi și profesori
Articolul următorLa Zalău: întâlnire cu muzica bună. Orchestra Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti” din Satu-Mare a încântat publicul zălăuan