Poliţiştii sălăjeni au reţinut, de la începutul anului, peste 900 de permise de conducere, din care 81 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu ocazia activităţilor preventive desfăşurate de polițiștii din structurile de poliție rutieră, în prima jumătate a acestui an, au fost constatate 369 de infracţiuni, 200 dintre acestea au fost la regimul circulaţiei rutiere, potrivit datelor publicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

Peste 200 de permise au fost reţinute pentru viteză

De asemenea, pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege cu suspendarea dreptului de a conduce, au fost reţinute 941 de permise de conducere, din care 81 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 242 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 86 pentru neacordarea priorităţii de trecere la pietoni, 70 pentru neacordarea priorităţii de trecere la vehicule, iar diferenţa au constituit alte abateri. Alte 139 permise de conducere au fost reţinute, până la soluţionarea cauzei, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Peste 300 e certifificate de înmatriculare au fost retrase

Totodată, pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau fără poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, au fost retrase, până la remedierea cauzelor, 302 certificate de înmatriculare .

Articolul precedentÎn Sălaj: rata șomajului rămâne constantă
Articolul următorA găsit o borsetă cu bani și a predat-o Poliției