Polițiștii zălăuani au desfășurat în municipiul Zalău, în perioada 14-16 martie 2019, o acțiune la care au participat, în total, 42 de polițiști de ordine publică, 18 polițiști rutieri, opt de la structura de investigații criminale şi patru de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool, legalitatea transportului de mărfuri şi persoane), după cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În cadrul acțiunii au fost constatate 10 infracțiuni, din care patru au fost la regimul circulației rutiere, două contra patrimoniului, iar diferenţa au constituit alte fapte.

Comerţul ilicit, sancționat de oamenii legii 

Polițiștii au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale, din care 26 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 126 la regimul circulației rutiere, opt la Legea 12/2010 privind comerţul ilicit, iar diferența au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 108.390 de lei.

Permise suspendate

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării cinci permise de conducere (două pentru depăşire neregulamentară, două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric şi o sancţiune pentru neacordare de prioritate pietoni) şi au fost retrase şase certificate de înmatriculare.

Articolul precedentȘoferul microbuzului din care a căzut copila de 12 ani rămâne în arest. Instanța a prelungit mandatul
Articolul următor”Cronici duminicale”: o nouă apariţie editorială, marca Lucaciu