Peste 80 de infracţiuni au fost constatate şi 264 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, de către polițiștii sălăjeni, în ultimele două săptămâni.

În perioada 18 iunie-1 iulie, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2018, au transmis reprezentanții instituției.

Astfel, în perioada de referință, polițiștii au constatat 84 de infracţiuni, din care 14 la regimul circulaţiei rutiere, 36 contra patrimoniului (furturi, distrugeri),  o infracţiune de natură economică, iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 11 persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, oamenii legii au aplicat 264 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute zeci de permise de conducere

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, în continuare, priorități ale Poliției. Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2.065 de sancțiuni, din care şapte pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 654 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 81 de permise de conducere (47 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 40 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 490161 lei.

Articolul precedentÎncă un dosar penal. Prins băut la volan pe străzile din Zalău
Articolul următorRezultate BAC 2018 Sălaj: Nicio medie de zece