Furtul din locuință este o infracțiune care este combătută în întreaga Europă prin diferite mijloace iar prejudiciul nu-l reprezintă doar bunurile victimei ci și răpește oamenilor sentimentul siguranței casei lor, un loc în care fiecare ar trebui să se simtă cel mai în siguranță.

Ca și efecte, victimele pot experimenta efecte psihologice adverse. Pe de alta parte, impactul financiar în societatea noastră face din aceasta o problemă importantă, motiv pentru care țările europene prin EUCPN și EUROPOL și-au reunit forțele să lanseze această inițiativă.

Astfel, potrivit reprezentanților Poliției Sălal, în conformitate cu decizia adoptată de Consiliu Administrativ al Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN), astăzi, 19 iunie 2019, este lansat, la nivel european, conceptul Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuințe, pentru care România și-a manifestat acordul de implementare alături de alte 11 state membre U.E.

Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe are ca obiectiv încurajarea cetățenilor să-și protejeze casele prin punerea în aplicare a recomandărilor din campania de prevenire și din inițiativele preventive locale. „Când lipsești de acasă, asigură-te ca toate ușile și ferestrele sunt încuiate. Instalează un sistem de alarmare în locuință. Montarea unui interfon la intrarea în scară și utilizarea în mod corect pentru a ști exact cine intră in clădire. Iluminarea bună  a holurilor și palierelor blocului. Dacă locuiești la parter sau la etajul unu, grilajele de la ferestre îi descurajează pe hoți.În cazul în care lipsești o perioadă mai lungă de timp, roagă-ți prietenii sau vecinii apropiați să treacă pe la tine sa ridice corespondența”, recomandă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Articolul precedentLa Şimleu, concert cu Ansamblul Baroc Transylvania Cluj-Napoca. Intrarea liberă
Articolul următorFostul deputat, sălăjeanul Mirel Taloș a obținut premiul Uniunii Scritorilor din România pe anul 2018 – secțiunea ”Cartea de debut”