Activităţile prilejuite de aniversarea Zilei Naționale a României au debutat, în Sălaj, ieri, 30 noiembrie. Un ceremonial religios și o paradă militară, cu fanfară, au fost organizate în orașul Jibou, începând cu ora 12. 

Festivitățile continuă astăzi, 1 decembrie,  în orașele Șimleu Silvaniei, de la ora 09.00 și Zalău, începând cu ora 13.00.

În municipiul Zalău, manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor restricționa traficul. Astfel, circulația rutieră va fi blocată în intervalul 12:00 – 14:30, pe următoarele sectoare de drum public: bulevardul Mihai Viteazul, de la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu (stația de autobuz de la Perla), până la intersecția cu Piața Iuliu Maniu (Magazin Universal Silvania); strada 9 Mai – de la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul (zona Ceas), până la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

De asemenea, circulația rutieră va fi restricționată în fața Bibliotecii Județene “Ioniță Scipione Bădescu”, pe partea stângă, în zona stației de autobuz din Piața Iuliu Maniu, până la intrarea pe strada Andrei Șaguna, unde vor fi garate autospecialele militare.

În zona Galeriile Meseș va fi blocat accesul în parcare pentru montarea scenei, începând de sâmbătă, 29 noiembrie, ora 13:30, până duminică, 1 decembrie – ora 15:00, iar  în intervalul orar în care va fi blocată circulația rutieră, transportul public local de persoane va fi deviat. În intervalul orar în care va fi blocată circulația rutieră, în intersecțiile din zona centrală,bulevardul Mihai Viteazul, semafoarele vor fi comutate pe culoarea galben intermitent.

Articolul precedentBărbat din Satu Mare, accidentat grav în apropierea unei localități din Sălaj
Articolul următorAccident în apropierea localității Nușfalău: Un tânăr a fost rănit ușor