În perioada 1 ianuarie-30 septembrie, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile din judeţ pentru conştientizarea bicicliştilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă normele rutiere.

În cadrul celor 45 de acţiuni, pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, oamenii legii au aplicat celor vizați 789 de sancțiuni contravenționale.

21 de accidente de circulație grave produse din vina bicicliștilor

În perioada de referinţă, pe raza judeţului s-au înregistrat 21 de accidente grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și 19 au fost rănite grav.

Atenţie biciclişti!

Puteţi merge cu bicicleta pe drumurile publice dacă aţi împlinit vârsta de 14 ani.

Cu bicicleta nu se face slalom printre maşini. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, trebuie să vă asiguraţi atât din faţă cât şi din spate că nu se apropie niciun autovehicul!

Purtaţi casca de protecţie şi, dacă circulaţi noaptea, este important să purtaţi vestă reflectorizantă şi să aveţi în funcţiune farul şi stopul bicicletei, pentru ca toţi şoferii să vă poată vedea.

Nu folosiţi telefonul când mergeţi cu bicicleta!

Şi dumneavoastră puteţi ajuta la scăderea numărului de accidente rutiere dacă veţi respecta regulile de circulaţie„, a transmis IPJ Sălaj.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 79. Singur acasă, varianta cu sânge albastru
Articolul următorSĂLAJ: autorităţile continuă acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie