Nu întotdeauna durerile de spate sunt legate de problemele de sănătate. Aceste dureri pot fi cauza unor tensiuni dintre mușchii spatelui dar și din cauza nivelului de stres. Specialiștii susțin că nu este deloc indicat să dormi pe burtă. Această poziție afectează foarte mult presiunea asupra muschilor și articulațiilor. Acest lucru este cauzat de aplatizarea curbei naturale a coloanei vertebrale, în momentul în care dormi pe burtă, scrie Keck Medicine of USC.

Iată câteva sfaturi despre pozițiile de somn care te pot scăpa de durerile de spate:

1. Dormi pe o parte cu o pernă între picioare

Dacă nu îți place deloc să dormi pe spate, din lista cu poziții de dormit dacă ai dureri de spate nu poate să lipsească somnul pe o parte a corpului.

Astfel, vei permite umărului tău să intre în contact cu salteaua, împreună cu restul corpului. Cel mai important este ca, în această poziție să ai o pernă între genunchi. Dacă există un spațiu între talia ta și saltea, este indicat să îl completezi cu ajutorul unei perne mai mici pentru un sprijin suplimentar.

2. Poziția fetus

În cazul în care suferi de hernie de disc, poziția fetusului, pe una dintre părțile corpului este esențială. Adu-ți genunchii spre piept și curbează-ți ușor trunchiul spre aceștia. Este important ca partea corpului pe care dormi să fie schimbată din când în când pentru a preveni orice dezechilibru.

Hernia apare atunci când o parte dintr-un disc iese din spațiul normal al coloanei vertebrale. Aceasta provoacă dureri nervoase și slăbiciune, scrie Healthline.

3. Dormi pe spate cu o pernă sub genunchi

Pentru a ameliora durerile de spate, întinde-te pe spate și așază o pernă sub genunchi. Aceasta face parte, de asemenea, din lista cu poziții de dormit dacă ai dureri de spate. Astfel, vei reuși să păstrezi o poziție neutră a coloanei vertebrale.

De asemenea, perna este importantă pentru a menține acea curbură în partea inferioară a spatelui.

Poți folosi chiar și un prosop rulat, dacă nu dispui de încă o pernă. Atunci când dormi pe spate, greutatea ta este distribuită uniform.

Ca urmare, vei pune mai puțină presiune pe coloana vertebrală. Vei reuși să oferi acesteia o poziție corectă în timp ce dormi, iar somnul tău va fi mult mai odihnitor.

Articolul precedentLa ce risc te supui dacă dormi mai puțin de 7 ore pe noapte
Articolul următorBenzina și motorina se vor scumpi din nou. Embargoul asupra Rusiei îi va arde pe șoferi la buzunare