„Sunt câte 7 metri cubi ce vor fi plătiţi din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei/ familie”, a spus Marcel Ciolacu.

Familiile afectate de inundațiile recente din Galaţi şi Vaslui vor primi lemnul de foc necesar încălzirii locuințelor, potrivit unui anunț făcut miercuri, 9 octombrie, de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Completăm azi pachetul de ajutoare pentru persoanele şi familiile afectate de recentele inundaţii. Asigurăm, prin Romsilva, lemnul de foc încălzirii locuinţelor, în baza solicitărilor primite deja la primării.

Mai exact, sunt câte 7 metri cubi ce vor fi plătiţi din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei/ familie”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Finanțare de 467 de milioane de euro obținută de România

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a menționat că România a obţinut acces la o linie de finanţare de 467 de milioane de euro, iar banii împrumutaţi vor putea fi folosiţi şi pentru gestionarea efectelor inundaţiilor recente.

„Am obţinut pentru România acces la o linie de finanţare de 467 de milioane de euro. Fondurile sunt oferite de marii finanţatori internaţionali şi pot fi atrase şi pentru situaţii de urgenţă produse anterior semnării împrumutului.

Cu alte cuvinte, ei pot fi folosiţi şi pentru gestionarea efectelor inundaţiilor recente de la Galaţi şi Vaslui”, a spus premierul.

Articolul precedentDIICOT. ANTRENOR AL LOTULUI NAȚIONAL DE BOB ȘI SANIE, ACUZAT CĂ A RECRUTAT ȘI EXPLOATAT SEXUAL 3 SPORTIVE
Articolul următorNOI MEDICAMENTE GRATUITE SAU COMPENSATE, ÎNCEPÂND DE PE 1 NOIEMBRIE