Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat statul de funcţii al salariaţilor instituţiei. Potrivit situaţiei întocmite în baza art.33 din Legea 153-2017 privind drepturile salariale brute pe funcţii de conducere şi execuţie la data de 30.09. 2018, salariul de bază al inspectorului şcolar general depăşeşte 9.000 de lei, la care se adaugă gradaţia de merit. 

De asemenea, cei doi adjuncți încasează salarii de 8.603, la care se adaugă încă câte 2.000 de lei  – gradaţia de merit, în timp ce salariul de baza al unui inspector şcolar este de 7.470 de lei.

Potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, s-a majorat, în acest an, cu 20 la sută.

Cele mai mici retribuții sunt de 2.072 de lei pentru casier și 2.196 de lei pentru administrator patrimoniu.

De asemenea, Legea-cadru nr. 153 mai prevede că, între 2019 și 2022, tuturor angajaților din sistemul bugetar le vor crește salariile gradual.

Articolul precedentIncendiu de proporții la un magazin cash &carry din Zalău. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale
Articolul următorEditura „Caiete Silvane” – la Festivalul Internațional de Carte ”Transilvania”