Un sălăjean a fost reţinut de poliţişti, în noaptea de duminică spre luni, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Ulterior, a fost prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. 

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul G.C.I, în mod repetat, în toamna anului 2017 şi perioada iunie – septembrie 2018, prin exercitarea de ameninţări şi violenţe, a forţat persoana vătămată, B.B.D, să-i remită o sumă de bani mult mai mare decât cea împrumutată şi alte bunuri, respectiv suma de 1.100 lei şi un laptop în valoare de 2000 lei, banii împrumutaţi fiind 150 lei, obţinând astfel un folos patrimonial injust.

Bărbatul a fost prezentat în data de 30.09.2018 cu propunere de arestare preventivă, cerere respinsă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Şimleu Silvaniei, care a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei.

sursa foto Jurnal MM

Articolul precedentSălaj: Sistemul de cazier judiciar este funcţional
Articolul următorÎn curtea unei gospodării din Jac – elemente de muniţie neexplodate