Poliţiştii rutieri, împreună cu reprezentanţii din cadrul Registrului Auto Român, au desfăşurat, de la începutul acestui an, peste 100 de acţiuni, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, precum și a instalaţiei de iluminare şi semnalizare.

Pentru neregulile constatate, au reținut 132 certificate de înmatriculare și au aplicat 276 sancţiuni contravenţionale, din care cinci sancțiuni pentru defecțiuni la sistemul de direcție şi mecanismul de frânare, 156 de sancțiuni pentru defecțiuni la instalația de iluminare, 33 sancțiuni pentru anvelope deteriorate, iar 82 au constituit alte abateri.

Totodată, pentru defecțiuni grave la sistemul de direcție au reținut în vederea suspendării și cinci permise de conducere. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, au transmis oamenii legii.

Articolul precedentTârg caritabil în Şimleu Silvaniei
Articolul următorErasmus Days la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”