Pentru alunecarea de teren de pe DN 1H km 30+550 – km 62+600 (dealul Vârșolțului), se estimează că lucrările vor începe în aprilie-mai 2019. Totodată, au fost finalizate lucrările de stopare a alunecărilor de teren și repararea drumului DN 1C, în zona Mesteacăn.

Situația lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene afectate de alunecările de teren produse ca urmare a fenomenelor meteo (precipitații abundente și îngheț-dezgheț) a fost prezentată joi, 29 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către prefectul Florin Florian și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Forț.

În ceea ce privește stoparea calamităților și repararea drumului DN 1F, km 80+180 – 80+350, proiectul are o valoare de 2,6 milioane de lei, în cadrul lui fiind realizat un aliniament cu 30 de piloți forați de diametru mare și lungime de 18 metri pentru zona adiacentă drumului , respectiv 14 piloți pentru zona parcării.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Sălaj, contractul este realizat în proporție de 86 la sută, mai rămânând de executat turnarea betonului în zona parcării, refacerea drenului longitudinal și refacerea infrastructurii rutiere.

Articolul precedentLa Zalău – din 2019: impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite, majorat cu 300 la sută
Articolul următorMeteorologii avertizează! De Sfântul Andrei și 1 Decembrie – vreme deosebit de rece