Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj au anunțat că în perioada 16 septembrie – 27 octombrie au loc înscrierile pentru competiția națională „Învață să programezi cu Alice”, organizată de către ADFABER și sponsorizată de către Oracle Academy, înscrisă în calendarul competițiilor școlare naționale aprobate de Ministerul Educației Naționale.

Competiția se adresează elevilor de gimnaziu și liceu pasionați de informatică și care își doresc să învețe sau să-și exerseze noțiunile de bază în limbajul de programare Java. „Având în vedere că Alice este și în programa obligatorie de gimnaziu, participarea la competiție poate însemna un mod de dezvoltare și validare a cunoștințelor elevilor”, se precizează în anunț.

Pașii de participare sunt simpli:

● Formează echipa: o echipă trebuie să fie formată din doi elevi și un profesor coordonator. ● Înscrie echipa în concurs: înscrierea se poate face până pe data de 27 octombrie 2019, ora 23:59, pe website-ul competiției (https://adfaber.org/alice.html)

● Trimite-ne proiectul: proiectul arhivat poate fi trimis până pe data de 27 octombrie 2019, ora 23:59, fie prin WeTransfer la adresa [email protected], fie prin formularul de trimitere proiecte disponibil pe website-ul competiției (https://adfaber.org/alice.html)

Toți participanții vor primi diplome (profesori și elevi) și adeverințe de participare (doar pentru profesori). Pentru mai multe informații vizitați website-ul competiției sau puteți scrie pe adresa de e-mail [email protected]

Articolul precedentMona Muscă și Péter Eckstein-Kovács, în dialog cu publicul zălăuan, la ”One World Romania la Zalău”
Articolul următor3,6 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor judeţene