Anul 2022 este anul investițiilor în Zalău.

Este vorba despre construcția unui bazin didactic de înot, a unui teren multifuncțional și a unei baze sportive moderne cu gazon sintetic.

Bazin didactic de înot în cartierul Dumbrava Nord

Acest obiectiv este finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI), prin Programul Național Construcții de Interes Public sau Social – Subprogramul Bazine de înot. Investiția constă în construirea unui bazin de înot, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

Bazinul didactic de înot este o investiție de 8,5 milioane lei, care va putea fi utilizată atât de copii, în timpul orelor de sport, cât și de iubitorii de înot, în afara programului școlar

Investiția va fi realizată în cartierul Dumbrava Nord, pe strada Făgetului nr. 39. Suprafața pusă la dispoziție de Municipiul Zalău este de 14.934 mp

Teren de sport multifuncțional la Stadionul Municipal

Copiii din Zalău vor beneficia în cel mai scurt timp de un teren de sport multifuncțional, în incinta Stadionului Municipal. Se va putea practica fotbal, handbal, baschet, volei și tenis.

Lucările la acest obiectiv de investiții au început deja anul trecut prin decopertarea terenului.

Proiectul de investiții mai cuprinde și construirea unei clădiri cu vestiare la norme europene.

Valoarea de finanțare a proeictului este de 1.061.280,17 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 6 luni.

Bază sportivă nouă și stadion omologat UEFA, în Zalău

În urmă cu câteva zilei conducerea Primăriei Municipiului Zalău reprezentată de primarul Ionel Ciunt și de cei doi viceprimari, Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, alături de reprezentanții Direcției de Patrimoniu și Direcției Tehnice, au avut discuții finale cu antreprenorul care a câștigat licitația la obiectivul de investiții ”Construcții de baze sportive proiect Tip 1 – V2, încălzire cu gaz: ”Construire bază sportivă Tip 1, str Făgetului, nr 41, municipiul Zalău, județul Sălaj, investiție realizată prin Compania Națională de Investiții.

În cadrul întâlnirii s-a discutat ultimele detalii ale acestui proiect de investiții. Totodată constructorul a dat asigurări că după ce se va obține autorizația de construire în cel mult 9 luni, obiectivul de investiții va fi finalizat.

Noua bază sportivă va dispune de un teren de fotbal cu gazon sintetic, de dimensiuni mari, omologat UEFA, de un teren cu dimensiunea de 40/20 din tartan, nocturnă, o parcare pentru două autocare și una pentru 55 de autoturisme. În cadrul acestei baze sportive se va putea practica fotbal, volei și handbal.

Valoarea proiectului de investiții este de 5.616.403 lei.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentBilanț coronavirus 23 februarie: 11.477 cazuri noi și 119 decese
Articolul următorALERTĂ alimentară în magazine: Fructe RETRASE de la vânzare! Pericol imens pentru sănătate