Administratorul unei clinici medicale private din Sălaj, inculpat într-un dosar de delapidare, a decis să-și recunoască vina în fața procurorilor, încheind, în acest sens, un acord cu aceștia. Acest fapt ar fi însemnat o pedeapsă cu suspendare, iar dosarul nu mai ajunge să se judece. Însă, acest acord trebuie admis de judecători. Doar că de data aceasta: surpriză! A fost respins. Urmează apelul. 

Potrivit soluției pronunțate astăzi, 10 ianuarie 2019, judecătorii sălăjeni au respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj cu inculpatul, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, ” (…) şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în minuta ședinței.

Este vorba de dosarul în care medicul Petru Ciobanca, administratorul clinicii medicale private Salvosan, are calitatea de inculpat, fiind acuzat de delapidare. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2015, în mod repetat, în calitate de administrator de fapt al societăţii menționate, Ciobanca a ridicat suma de 2,9 milioane de lei din conturile şi casieria firmei, fără justificare, faptă ce ridică suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Medicul şi-a recunoscut fapta şi a încheiat un acord de recunoaștere a vinovației cu procurorii sălăjeni, negociind o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, instanța fiind sesizată la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

 

Articolul precedentEducație juridică, posibilă materie opțională și în școlile sălăjene
Articolul următorJoburi europene pentru sălăjeni. 150 de locuri de muncă în agricultura Spaniei