„Festivalul filmului românesc”, organizat de Instituţia Prefectului Sălaj în cadrul acţiunilor de marcare a Centenarului, a continuat astăzi, 16 septembrie, la Casa de Cultură din Jibou, cu proiecţia filmului „Mihai Viteazul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Primarul Jiboului, Dan Ghiurco, prezent la eveniment, a mulţumit Instituţiei Prefectului Sălaj şi tuturor celor care au făcut posibil ca un film de referinţă din cinematografia românească să poată fi vizionat, gratuit, în oraşul de pe Someş.

Invitatul special al Festivalului, actriţa Ileana Popovici, a fost prezent şi la Jibou şi a explicat celor prezenţi, în majoritate tineri, că filme precum „Mihai Vitezul” sunt adevărate lecţii de istorie, „predate” de mari actori români.

„Festivalul filmului românesc” este un proiect al Instituţiei Prefectului Sălaj, realizat printr-o finanţare de la Ministrul Culturii şi Cultelor vizând anul Centenar şi a fost implementat cu sprijinul administraţiilor locale din Zalău şi Jibou, în colaborare cu caravana „Centenarului Filmului Românesc”.

Articolul precedentTrei minori din Zalău, hoți de biciclete
Articolul următorHandbal feminin: HC Zalău – Dunărea Brăila, astăzi, la Zalău