Cei doi tineri care au bătut și violat o adolescentă în seara zilei de miercuri, 25 septembrie, în apropierea parcării unui supermarket din municipiul Zalău, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Este vorba de o adolescentă de 16 ani și un tânăr de 19 ani. 

Magistrații Judecătoriei Zalău au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi, soluția fiind pronunțată în seara zilei de ieri, 26 septembrie, cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi de la pronunţare pentru inculpaţi.

Reamintim că o minoră de 16 ani a fost bătută de alți trei adolescenți și violată ulterior de un tânăr de 19 ani, fapte petrecute pe un teren de pe Valea Zalăului, în vecinătatea unui supermarket. Autorul violului este cunoscut cu antecedente penale încă de când era minor. Băiatul de 19 ani și fata de 16 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cea de 13 ani nu răspunde penal pentru fapte potrivit legii.

Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs această faptă, potrivit reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Adolescenta de 16 ani a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar ulterior, în baza examinării medico-legale s-a constatat că are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit anchetatorilor, atât victima cât și agresorii se cunoșteau, iar o primă ipoteză ar fi o răzbunare a acestor tineri pentru faptul că fata de 16 ani ar fi avut o relație de prietenie cu fostul prieten al uneia dintre fetele agresoare, mai exact cu cea de 13 ani.

Cei doi, adolescenta de 16 ani și tânărul de 19 ani, au fost prezentați, în cursul zilei de joi, 26 septembrie, în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPlacă comemorativă dedicată lui Simion Bărnuțiu, la Universitatea din Pavia
Articolul următorCerşetorii şi şoferii indisciplinaţi, arşi la buzunare de poliţiştii locali