Un număr de 27 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în doar patru zile, în cinci județe, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cele mai multe, respectiv 19, în județul Sălaj. 

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până miercuri, 14 august, a ajuns la 18.092, din care 64 de decese.

În perioada 10 august – 14 august, au fost raportate încă 27 de cazuri de rujeolă în 5 judete: Sălaj -19, Mehedinți – 3, Brașov și Timiș – câte 2 și Harghita – un caz. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Articolul precedentLa Buciumi, încep Serbările Castrului Roman ediţia a XVIII-a
Articolul următorI-a avariat autoturismul cu…o furcă