Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliţiei din cadrul Departamentului Ameninţări Transnaţionale al OSCE demarează, luni, 25 noiembrie, o campanie de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen.

Campania se va derula pe parcursul a 16 zile în România, Bulgaria și Ungaria, și constituie ultima fază a proiectului Strategii şi Practici Eficiente de Justiţie Penală pentru Combaterea Violenţei de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei ţări. Activităţile vizează atât poliţiştii, cât şi publicul, inclusiv victimele şi făptuitorii.

Jan Mill, managerul proiectului a declarat că lupta împotriva violenței bazate pe gen trebuie să depășească sistemul de justiție și să angajeze și societatea civilă.

În perioada următoare poliţiştii vor fi echipaţi cu ghiduri de buzunar pentru recunoaşterea cauzelor, semnelor, semnalelor şi efectelor violenţei bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen. Totodată, vor fi publicate afișe, spoturi TV și radio în scopul de a sensibiliza publicul şi de a încuraja raportarea cazurilor.

Angela Chirvăsuță, ofițer specializat în prevenirea violenței domestice din cadrul Poliției Române a declarat că instituția pe care o reprezintă intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile și pentru sensibilizarea cetățenilor contribuind astfel la schimbarea mentalităţii care perpetuează comportamentul abuziv în familie.

,,Violența în familie, fie ea emoțională, fizică sau de orice altă natură, provoacă traume victimelor și celorlalți membri ai familiei”, a subliniat Angela Chirvăsuță.

Campania va promova liniile de asistență gratuită disponibile în cele trei țări

În România, Poliţia, Instituţiile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse, Asociaţia Anais şi Fundaţia Sensiblu se numără printre organizaţiile care fac parte din campania regională a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen.

 

Articolul precedentMii de șoferi, sancționați pentru viteză
Articolul următorȘi-a alimentat autoturismul în județul Alba și a „uitat” să plătească