Circa 1.ooo de oameni sunt aşteptaţi astăzi, 5 august, la protestul organizat de Sindicatul „Metalurgistul” Silcotub Zalău. Acţiunea va avea loc pe platoul de marmură din faţa Instituţiei Prefectului Sălaj, între orele 14 şi 18.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului, principalele revendicări sunt: angajatorul TenarisSilcotub Zalău să recunoască condiţiile de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor şi deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă, prin modificarea Legii 62/2011, a dialogului social.

Reamintim că, în după amiaza zilei de 31 iulie, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, aproximativ 300 de angajaţi ai Tenaris Silcotub au organizat, un marş-miting de protest pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu. Au fost scandate lozinci precum “Silcotub-sărăcie”, “Vrem respect pentru munca noastră”, “Solidaritate” sau “Metalurgie, sărăcie”, însă acţiunea de protest a rămas fără ecou din partea conducerii multinaţionalei.  De altfel, conducerea companiei şi reprezentanţii Sindicatului au avut, în lunile mai – iunie, mai multe runde de negocieri privind creşterile salariale, însă nu s-a ajuns la niciun numitor comun.

Articolul precedentFestival de pricesne mariane la Mănăstirea Rus
Articolul următorTeatru în aer liber pentru zălăuani. Intrarea gratuită!